Саміт ЄС розгляне способи боротьби з російською дезінформацією

Саміт ЄС розгляне способи боротьби з російською дезінформацією

Укрінформ
Одним з питань спеціального саміту ЄС буде боротьба з російськими дезінформаційними кампаніями.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив журналістам прем’єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо перед початком дводенного спеціального засідання Європейської ради в середу у Брюсселі.

"Кілька тем на сьогоднішній вечір. Напевно, перша, про яку б хотів сказати, – це спроби дезінформаційних кампаній з боку Росії. У нас є серйозні звинувачення, що вони відіграють активну роль у спробах вплинути на нашу демократію. Ми повинні дуже чітко заявити, що такі спроби є неприйнятними, і що ми маємо зробити все, щоб захистити нашу демократію", - сказав Де Кроо.

За його словами, він запропонував європейським лідерам розглянути можливість вжити низку кроків у цьому напрямку. Зокрема, мова йде про інтенсифікацію обміну інформацією з використанням системи Євроюсту, а також можливе залучення Європейської прокуратури.

"Я також вивчав питання про те, чи повинні певні інстанції, такі як Європейська прокуратура (EPPO), мати ширший мандат для боротьби з дезінформаційними кампаніями. Це буде однією з тем, які ми будемо обговорювати разом з президенткою Європейського парламенту Робертою Мецолою", - сказав бельгійський прем’єр.

Він повідомив, що під час саміту буде також нагода поговорити з Президентом України Володимиром Зеленським.

"Наша підтримка України є і буде продовжуватись. Але треба дивитися на те, як ми можемо збільшити, інтенсифікувати і прискорити надання їм (українцям – ред.) допомоги", - заявив Де Кроо.

Читайте також: У месенджері Signal шириться фейкова розсилка нібито від ДСНС про «евакуацію» з Харкова

Як повідомлялося, 17-18 квітня у Брюсселі відбудеться спеціальна зустріч Європейської ради, під час якої лідери європейських країн головним питанням обговорюватимуть конкурентоспроможність Європейського Союзу, сучасний стан європейської економіки та шляхи підвищення ефективності Єдиного ринку.

Одним з головних питань, які розглядатимуть глави держав та урядів країн ЄС у вимірі зовнішньої політики, буде ситуація в Україні, а також збільшення допомоги ЄС у боротьбі України проти російської агресії.

Фото: Facebook / Council of the European Union

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-