Папа Римський: Катування полонених - це не людяно

Папа Римський: Катування полонених - це не людяно

Укрінформ
Папа Римський Франциск під час загальної аудієнції в середу згадав військовополонених, засудивши катування їх та закликавши молитися за їхнє звільнення.

Про це повідомляє Vatican News, передає Укрінформ.

«Також у цю мить наші думки, думки всіх нас, линуть до народів, що перебувають у стані війни. Згадаймо про Святу Землю, про Палестину, про Ізраїль. Згадаймо про Україну, мученицьку Україну. Згадаймо про військовополонених... Нехай Господь зрушить волю, необхідну, щоб усіх їх звільнити», - сказав понтифік.

Він додав, що коли йдеться про полонених, на думку спадають ті, кого катують.

«Катування полонених – це потворна річ, це не людяно. Задумаймося про численні тортури, які ображають гідність людини, і про численних катованих людей», - сказав Папа.

Читайте також: В Італії провели акцію на підтримку полонених захисників Маріуполя

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римський Франциск 31 березня у традиційному Великодньому посланні Urbi et Orbi згадав про російсько-українську війну та висловив побажання про обмін усіма полоненими між Росією та Україною.

Генеральний прокурор України Андрій Костін наголосив, що близько 90% українських військовополонених пройшли через катування, зґвалтування, погрози сексуальним насильством або інші форми жорстокого поводження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-