Суд у Москві залишив під арештом журналіста WSJ Гершковича

Суд у Москві залишив під арештом журналіста WSJ Гершковича

Укрінформ
Апеляційний суд у Москві відхилив скаргу кореспондента американської газети The Wall Street Journal Евана Гершковича, якого обвинувачують у Росії у шпигунстві, на продовження йому арешту до 30 червня.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

«Перший апеляційний суд ухвалив залишити без зміни рішення від 26 березня про продовження запобіжного заходу», - заявив суддя на засіданні у вівторок.

32-річний громадянин США Гершкович перебуває під вартою в Росії з березня 2023 року, коли його затримали під час поїздки до Єкатеринбурга. За час, що минув відтоді, російська влада регулярно продовжувала журналісту термін перебування за ґратами, відхиляючи його апеляції на утримання в СІЗО.

Гершковичу загрожує від 10 до 20 років ув'язнення. За версією ФСБ Росії, будучи журналістом, він, "діючи за завданням американської сторони, здійснював збір відомостей, що становлять державну таємницю про діяльність одного з підприємств російського військово-промислового комплексу". Гершкович та його роботодавець усі звинувачення відкидають.

За твердженням деяких джерел, близьких до російських та американських політичних кіл, Гершковича можуть утримувати для обміну на когось із російських громадян, які перебувають у в'язницях США. Офіційних підтверджень цьому немає.

Читайте також: У США вперше відзначають День заручників та неправомірно затриманих осіб

Як повідомлялося, президент США Джо Байден, виступаючи минулого місяця із заявою в річницю арешту в Росії Гершковича, назвав його переслідування повністю несправедливим та незаконним і наголосив, що журналіст виконував у Росії свій професійний обов'язок, щоб пролити світло на російську агресію в Україні. Байден запевнив, що США продовжуватимуть боротися за його звільнення.

Із закликом до визволення Гершковича також виступив Конгрес США. Законодавці назвали справу проти нього сфабрикованою, а звинувачення - безпідставними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-