Байден привітав ухвалення Конгресом зовнішньої допомоги й пообіцяв підписати закон у середу

Байден привітав ухвалення Конгресом зовнішньої допомоги й пообіцяв підписати закон у середу

Укрінформ
Президент США Джо Байден привітав ухвалення Сенатом - услід за Палатою представників Конгресу США – законопроєкту із допомогою Україні, Ізраїлю й Тайваню, наголосивши, що підпише його, щойно він надійде до нього у середу.

Про це йдеться у заяві глави Білого дому, оприлюдненій в ніч проти середи, передає Укрінформ.

«Сьогодні ввечері двопартійна більшість у Сенаті приєдналася до Палати представників, щоби відповісти на поклик історії в цей критичний переламний момент»,- наголосив Байден.

Він підкреслив, що це зміцнить національну безпеку США та надішле світові меседж американського лідерства: «Ми рішуче виступаємо за демократію та свободу, проти тиранії й гноблення».

Читайте також: США опрацьовують можливості, щоб Україна отримала пакет допомоги якнайшвидше - Пентагон

Байден зазначив, що підпише законопроєкт та виступить зі зверненням до американської нації, щойно документ надійде до Білого дому в середу, «щоби ми могли почати надсилати зброю та обладнання в Україну вже цього тижня».

Президент США наголосив, що потреба є нагальною для України, яка переживає невпинні бомбардування з боку РФ; для Ізраїлю, який щойно відбив безпрецедентну атаки Ірану; для біженців і тих, хто постраждав від конфліктів і стихійних лих у всьому світі. Це стосується, зокрема, людей у Газі, Судані та Гаїті. Крім того, допомога надійде партнерам США, які прагнуть безпеки та стабільності в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Читайте також: У Білому домі розповіли, як США розподілятимуть військову допомогу для України

Президент Байден подякував партійним лідерам у Сенаті - демократу Чаку Шумеру, й республіканцю Мітчу МакКоннеллу, а також усім законодавцям, які підтримали за цей законопроект.

«Цей важливий законодавчий акт зробить нашу країну та світ більш безпечними у той час, як ми підтримуємо наших друзів, що захищаються від терористів - таких, як ХАМАС, і тиранів - таких ,як Путін»,- наголосив  Байден.

Як повідомляв Укрінформ, верхня палата Конгресу США у вівторок ухвалила проєкт закону H.R.815, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню, а також відповідь на інші виклики національній безпеці США. За проєкт закону висловилися 79 сенаторів зі 100-мандатної палати.

Фото: Nathan Howard/Getty Image

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-