Компанії змінюють прапори своїх суден, щоб запобігти нападам хуситів - ЗМІ

Компанії змінюють прапори своїх суден, щоб запобігти нападам хуситів - ЗМІ

Укрінформ
За останні місяці никзка судноплавних компаній змінила прапор своїх суден, щоб уникнути нападів з боку хуситів у Червоному морі.

Про це повідомляє NOS із посиланням на дані аналітичної компанії Windward, передає Укрінформ.

Як зазначається, кожне судно вноситься у судноплавний реєстр країни та ходить під її прапором. За останні місяці вантажні судна, які проходять через Червоне море, дуже часто реєструвалися у новому реєстрі, а це означає, що їхній прапор також змінювався.

Зокрема, судна під прапорами західних країн, які хусити вважають партнерами Ізраїлю, обирали інший прапор, часто екзотичних держав, які приховують походження власника суден.

Наприклад, протягом останніх місяців п’ятнадцять суден змінили бельгійський прапор на прапор Маршаллових островів, а сім суден, які раніше плавали під прапором Канади, обрали реєстрацію на Барбадосі.

Читайте також: США знищили систему ППО і безпілотник хуситів в акваторії Червоного моря

Зазначається, що прапори змінюють не тільки вантажні судна, які хочуть пройти через Червоне море. Танкери, які планують продовжувати транспортувати нафту з Росії, також часто обирають так звані зручні прапори країн, далеких від фактичного власника.

Дані Windward засвідчують "популярність" прапора Габону серед танкерів, які можуть бути пов’язані з Росією.

Як повідомлялося, хусити, які контролюють найбільш густонаселені райони Ємену, почали атаки на судна в Червоному морі торік у листопаді. Вони називають свої дії відповіддю на військові операції Ізраїлю в Газі і проявом солідарності з палестинцями.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-