Військові США відбили повітряну атаку хуситів у Червоному морі

Військові США відбили повітряну атаку хуситів у Червоному морі

Укрінформ
Американські військові відбили чергову атаку єменських хуситів на судна в Червоному морі, знищивши кілька безпілотників та ракету.

Про це у соцмережі Х повідомило Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM), передає Укрінформ.

За даними військових, зранку 24 квітня корабель коаліції успішно уразив одну протикорабельну балістичну ракету, запущену з районів, контрольованих хуситами в Ємені над Аденською затокою.

«Ракета, ймовірно, була націлена на американське судно MV Yorktown, яке йшло під прапором США, із 18 американськими та чотирма грецькими членами екіпажу. Повідомлень про поранених або пошкодження не було», - йдеться у повідомленні.

Пізніше військові успішно уразили та знищили чотири безпілотники хуситів, запущених з контрольованих ними районів Ємену.

Читайте також: США передали Україні конфісковані зброю та набої, які могли потрапити до рук хуситів

«У CENTCOM встановили, що ракета і безпілотники становили безпосередню загрозу для кораблів США, коаліції та торгових суден у регіоні», - написали військові, підкресливши, що знищення цих цілей спрямоване на захист свободи судноплавства і підвищення безпеки міжнародних вод для американських, коаліційних і торговельних суден.

Як повідомляв Укрінформ, за останні місяці низка судноплавних компаній змінила прапор своїх суден, щоб уникнути нападів з боку хуситів у Червоному морі.

Фото ілюстративне 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-