Ізраїль увійде в Рафах «з угодою, або без неї» - Нетаньягу

Ізраїль увійде в Рафах «з угодою, або без неї» - Нетаньягу

Укрінформ
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив у вівторок, що Ізраїль розпочне операцію в місті Рафах на півдні Гази, незалежно від результатів переговорів про перемир'я в між Ізраїлем і ХАМАСом.

Про це він заявив в розмові з сім'ями загиблих і заручників, повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

«Не може бути й мови про те, що ми припинимо війну, не досягнувши всіх її цілей. Ми увійдемо в Рафах і знищимо там батальйони ХАМАСу – з угодою (про перемир'я в обмін на звільнення заручників – ред.), або без неї, щоб досягти повної перемоги», - сказав Нетаньягу на зустрічі із сім’ями заручників.

Угода з ХАМАСом має на меті звільнити заручників і запобігти ізраїльському наступу на Рафах, який може потенційно зашкодити цивільному населенню, пише АР.

Читайте також: Армія оборони Ізраїлю завершила підготовку до наземної операції у Рафаху - ЗМІ

Коментарі Нетаньягу, схоже, мали на меті заспокоїти його націоналістично налаштованих партнерів по уряду. Ізраїльський прем’єр зіткнувся з тиском з боку своїх партнерів, які вимагають не укладати угоду, що могла б стати на заваді операції Ізраїлю в Рафаху, що є «останнім великим оплотом ХАМАСу».

У вівторок Нетаньяху зустрівся з одним з таких партнерів, міністром національної безпеки Ітамаром Бен-Гвіром, згідно з повідомленням офісу міністра, подробиці зустрічі не розголошуються.

Зазначається, що більш ніж половина 2,3-мільйонного населення Гази знайшли притулок у Рафаху, міжнародне співтовариство, в тому числі головний союзник Ізраїлю - США, застерегли Ізраїль від будь-яких дій, що ставлять під загрозу цивільне населення.

Читайте також: Байден знову доніс до Нетаньягу свою позицію щодо можливої операції в Рафаху

Як повідомляв Укрінформ, раніше ХАМАС заявив, що готовий погодитися на перемир'я з Ізраїлем на п'ять або більше років, скласти зброю та стати політичною партією після того, як буде створена незалежна Палестинська держава.

Фото: Amir Levy/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-