Поліція Нью-Йорка зачистила Колумбійський університет від протестувальників, які захопили корпус

Поліція Нью-Йорка зачистила Колумбійський університет від протестувальників, які захопили корпус

Укрінформ
Поліція Нью-Йорка затримала десятки учасників пропалестинських акцій у Колумбійському університеті, які захопили начальний корпус і утримували на території навчального закладу наметовий табір.

Про це передає Укрінформ із посиланням на CNNта Reuters.

На відео видно, як поліція в шоломах і спорядженні пробралася до кампусу у верхньому Манхеттені, який став центром студентських протестів проти війни Ізраїлю в Газі, що останніми днями поширилися на десятки навчальних закладів по всій території США.

«Зачищаємо!» – вигукували поліцейські, наближаючись до забарикадованого входу в Гамільтон-Холл – академічну будівлю, яку протестувальники захопили й узяли під свій контроль уранці у вівторок.

Поліцейські пробралися в будівлю через вікно другого поверху, використавши автомобіль з драбиною.

Десятки правоохоронців оточили табір протестувальників, що розташовувався неподалік. При цьому студенти вигукували «Ганьба!», «Вільна Палестина!», «Відпустіть студентів!»

Невдовзі поліцейські відвели десятки протестувальників у наручниках до машин, що чекали за воротами кампусу.

Зазначається, що затримано загалом близько півсотні осіб.

Раніше у вівторок керівництво Колумбійського університету попередило порушників, котрі захопили Гамільтон-Хол, про їхнє відрахування.

Захоплення будівлі протестувальниками розпочалося ще вночі, коли вони розбили вікна, увірвалися всередину й розгорнули банер з написом Hind's Hall, символічно перейменувавши навчальний корпус на честь 6-річної палестинської дитини Хінд Раджаб, убитої в Газі в лютому.

На брифінгу, що відбувся за кілька годин до поліцейської операції, мер Нью-Йорка Ерік Адамс повідомив, що захоплення Гамільтон-Холу було спровоковане «сторонніми агітаторами», які не мають жодного стосунку до Колумбійського університету й відомі правоохоронцям тим, що провокують беззаконня.

«Ми не допустити, аби те, що мало б бути мирним зібранням, перетворилося на насильницьке видовище, яке не має жодної мети. Ми не можемо чекати, поки ситуація стане ще більш серйозною. Це має закінчитися зараз», – сказав мер.

Як повідомлялося, пропалестинські протести проходять у багатьох навчальних закладах США.

У суботу поліція затримала сотню учасників акції у Північно-Східному університеті (м. Бостон) та ліквідувала несанкціонований наметовий табор на території кампусу.

Біля Вашингтонського університету в Сент-Луїсі (штат Міссурі) під час суботньої демонстрації було заарештовано понад 80 осіб.

У Колумбійському університеті в Нью-Йорку протестувальники вимагали від керівництва розірвати зв'язки з ізраїльськими академічними установами й відмовитися від інвестицій в пов'язані з Ізраїлем компанії.

Читайте також: У Каліфорнійському університеті відбулися сутички між прихильними Палестини та Ізраїлю

У Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі між протилежними групами протестувальників в неділю виникли сутички, після того як демонстранти прорвали бар'єр, що розмежовував прихильників та противників політики Ізраїлю щодо Палестини.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-