США підтвердили, що за кібератаками проти Німеччини стоїть російське ГРУ

США підтвердили, що за кібератаками проти Німеччини стоїть російське ГРУ

Укрінформ
Сполучені Штати підтвердили висновки офіційного Берліна, що за зловмисною кібердіяльністю проти політичної партії у ФРН, а також проти п’яти інших країн Європи стоїть підрозділ APT28 ГРУ генштабу Росії.

На цьому наголосив у своїй заяві в п’ятницю речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати рішуче засуджують зловмисну кіберактивність (підрозділу - ред.) ГРУ ГШ Росії, також відомого як APT28, проти Німеччини, Чехії, Литви, Польщі, Словаччини й Швеції. Ми приєднуємося до Німеччини у звинуваченнях в конкретній зловмисній діяльності підрозділу APT28, спрямованої проти німецької політичної партії», - наголосив представник Держдепу.

Він зазначив, що Мін’юст США співпрацював з німецькою стороною, щоби викрити мережу із сотень невеликих маршрутизаторів, які APT28 використовував для прихованої зловмисної діяльності. Дії Мін’юсту США також заблокували доступ ГРУ до відновлених пристроїв.

«Модель поведінки Росії відверто ігнорує Рамки відповідальної поведінки держави в кіберпросторі, підтримані всіма державами-членами ООН», - наголосив представник Держдепу.

Читайте також: Російська розвідка причетна до кібератак проти Німеччини та Чехії - НАТО

У цьому зв’язку він підкреслив, що Сполучені Штати разом із союзниками продовжать вживати заходів, щоби перешкодити кіберактивності Росії та притягти зловмисників до відповідальності.

Як повідомлялося, APT28, також відомий як Fancy Bear, Strontium і Forest Blizzard, має довгу історію зловмисної, підривної та руйнівної діяльності. Раніше США вводили санкції проти суб’єктів, пов’язаних з APT28 через їхню участь у широкому спектрі зловмисної кіберактивності. Зокрема, йшлося про втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році, злам інформації у Всесвітньому антидопінговому агентстві (WADA) та інші випадки.

Раніше Міністерство закордонних справ ФРН викликало керівника російського посольства в Берліні через кібератаку афілійованої з ГРУ групи хакерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-