Лідер Китаю починає турне країнами Європи - Сі Цзіньпін прибув до Франції

Лідер Китаю починає турне країнами Європи - Сі Цзіньпін прибув до Франції

Укрінформ
Голова КНР Сі Цзіньпін у неділю прибув до Франції з державним візитом; в аеропорту «Орлі» китайського лідера зустрічав прем'єр-міністр Габріель Атталь.

Про це повідомляє Le Monde, передає Укрінформ.

Як зазначається, у Парижі Сі зустрінеться з президентом Франції Еммануелем Макроном та головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Обговорюватимуться як економічні, так і геополітичні питання, зокрема щодо війни в Україні.

«Париж хоче переконатися, що Китай, головний союзник президента Росії Путіна, не надасть явної підтримки його військовим діям проти Києва, а також заохотити Китай використати важелі впливу на Москву, щоб сприяти врегулюванню цього конфлікту», - йдеться у статті.

Лідер Франції також має намір попросити Китай підтримати так зване олімпійське перемир'я під час Ігор в Парижі цього літа.

У понеділок на честь лідера КНР організують великий банкет у президентському палаці.

Читайте також: Сі їде до Європи, щоб посилити економічні зв’язки та схилити ЄС на свій бік - експерт

Макрон та Цзіньпін матимуть зустріч віч-на-віч.

Згодом до них приєднається Урсула фон дер Ляєн. Під час цієї зустрічі обговорюватимуться торговельні суперечки між Китаєм та ЄС.

На цей день запланований також франко-китайський економічний форум.

У вівторок у неофіційній програмі візиту - поїздка двох лідерів у супроводі дружин у Піренеї та обід у місцині, де Макрон проводив канікули.

Це перша офіційна поїздка до Європи Сі Цзіньпіна починаючи з 2019 року. Після Франції лідер Китаю відвідає Сербію та Угорщину.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон має намір поглибити особисті зв'язки з лідером КНР Сі Цзіньпіном під час його дводенного візиту до Франції та закликатиме китайського лідера спонукати президента РФ Володимира Путіна припинити війну в Україні.

Фото: Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-