Перший міністр Шотландії офіційно йде у відставку

Перший міністр Шотландії офіційно йде у відставку

Укрінформ
Хумза Юсаф у вівторок підписав лист до британського короля про відставку з посади першого міністра Шотландії. Новим лідером правлячої Шотландської національної партії (SNP) став Джон Свінні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

У листі до короля Чарльза ІІІ Юсаф заявив, що його відставка набуде чинності з початку роботи парламенту у вівторок.

Керівництво Юсафа завершилось після того, як він скасував угоду про розподіл влади із Шотландськими зеленими, в результаті чого SNP мала меншість у парламенті. Минулого тижня Юсаф сказав, що «заплатив ціну» за цей крок.

Зіткнувшись із вотумом недовіри до себе і його уряду, Юсаф підтвердив, що йде у відставку 29 квітня.

Протягом першого року на посаді він зіткнувся з різними проблемами, починаючи від поліцейського розслідування фінансів SNP, закінчуючи рахунком колишнього міністра охорони здоров’я Майкла Метісона на 11 тисяч фунтів стерлінгів.

Очікується, що 60-річний Свінні пізніше обійме посаду першого міністра Шотландії. Колишній заступник Юсафа пообіцяв написати «нову сторінку» в історії правлячої партії.

Він сказав, що не має наміру відновлювати угоду про розподіл влади із Шотландськими зеленими і прагнутиме очолити «поміркований лівоцентристський» уряд меншості.

Читайте також: У Шотландії міністр йде у відставку через скандал із роумінгом на iPad

Як повідомлялося, 28 березня минулого року Хумза Юсаф був затверджений новим першим міністром Шотландії після голосування в парламенті країни.

Юсаф, лідер Шотландської національної партії (SNP) став шостим першим міністром країни та першим представником етнічної меншини на цій посаді. Також 37-річний Юсаф був наймолодшим першим міністром і першим мусульманином, який очолив партію Великої Британії.

Фото: bbc.co.uk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-