У Тбілісі проходить багатотисячна акція проти ухвалення закону про «іноагентів»

У Тбілісі проходить багатотисячна акція проти ухвалення закону про «іноагентів»

Фото, відео
Укрінформ
У столиці Грузії Тбілісі проходить багатотисячний мітинг за майбутнє Грузії в ЄС та проти ухвалення закону про «іноагентів».

Як передає Укрінформ, про це інформує Эхо Кавказа.

Зазначається, що учасники акції зібралися в кількох точках міста, звідки рушили на площу Європи у старій частині Тбілісі.

На площі Європи у Тбілісі проходить багатотисячний мітинг проти закону про «іноагентів» - законопроєкту «Про прозорість іноземного впливу».

Загальну кількість учасників акції складно оцінити, деякі ЗМІ вказують на десятки тисяч людей.

Зі сцени до присутніх звертаються противники резонансного законопроєкту. Окрім того, виступають музиканти - кілька композицій уже виконав Ніаз Діасамідзе.

Читайте також: Закон про «іноагентів»: глава МЗС Литви засудив насильство щодо протестувальників у Грузії

Як повідомляв Укрінформ, грузинський парламент 1 травня схвалив закон «Про прозорість іноземного впливу» у другому читанні. На тлі цього в країні проходять масові протести.

7 травня понад 30 депутатів Європарламенту закликали високого представника ЄС Жозепа Борреля призупинити статус кандидата на вступ до Євросоюзу для Грузії.

У відповідь прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що влада зможе «примирити позиції» із західними партнерами щодо спірного закону про «іноагентів».

Головне фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-