Штати пропонують Ізраїлю цінні дані про лідерів ХАМАС, щоб запобігти наступу на Рафах - WP

Штати пропонують Ізраїлю цінні дані про лідерів ХАМАС, щоб запобігти наступу на Рафах - WP

Укрінформ
Сполучені Штати запропонували ізраїльській стороні надати цінну розвідувальну інформацію щодо місцезнаходження ватажків ХАМАСу за умови, якщо ЦАХАЛ утримається від масштабної операції в Рафаху.

Про це пише The Washington Post із посиланням на чотирьох посадовців, знайомих із пропозицією, передає Укрінформ.

«Адміністрація Байдена у поспішних спробах запобігти повномасштабному вторгненню Ізраїлю в Рафах пропонує Ізраїлю цінну допомогу, якщо той стримається, в тому числі конфіденційні розвіддані, щоби допомогти ізраїльським військовим точно визначити місцезнаходження лідерів ХАМАС і знайти приховані тунелі угруповання»,- зазначається у повідомленні.

Американська сторона також запропонували допомогти у створенні наметових містечок для палестинських біженців, а також систем доставки їжі, води та медикаментів. Причому зауважується, що такі пропозиції адміністрація Байдена висувала ізраїльській стороні впродовж останніх кількох тижнів, щоби утримати ЦАХАЛ від масштабної операції в Рафаху.

У Вашингтоні переконують ізраїльський уряд, що палестинців не можна просто переселити до безплідних або небезпечних районів Гази, а також що Ізраїль має забезпечити базову інфраструктуру для біженців та придатні для життя умови. Експерти з уряду США «детально консультують своїх ізраїльських колег щодо того, як розробити та реалізувати такий гуманітарний план», зазначає видання.

Читайте також: Ізраїль міг порушити міжнародне право у війні проти ХАМАСу - США

Як повідомляв Укрінформ, у суботу Ізраїль наказав провести нову евакуацію в місті Рафах на півдні Гази, щоби підготуватися до розширення військової операції в цьому районі. Ізраїль також повідомив, що війська просуваються на північ Гази, де перегрупувався ХАМАС.

Фото: Heidi Levine for The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-