Військові США заявили про збиття чотирьох безпілотників, запущених хуситами

Військові США заявили про збиття чотирьох безпілотників, запущених хуситами

Укрінформ
Протягом двох останніх днів очолювані США коаліційні сили збили над Аденською затокою та Червоним морем чотири безпілотники, запущені хуситами.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявило Центральне командування США у мережі Х.

“10 травня близько 20:45 за місцевим часом підтримувані Іраном хусити з підконтрольних територій Ємену запустили непілотовану літальну систему над Аденською затокою. Літак коаліції успішно уразив безпілотник. Про жодні жертви чи руйнування не повідомляли ні сили США чи коаліції, ні комерційні судна”, - йдеться у заяві.

Зазначається, що через кілька годин хусити запустили іще три безпілотники, але їх усі теж удалося успішно збити.

Читайте також: Хусити вдарили ракетами по нафтовому танкеру у Червоному морі

“Було встановлено, що ці безпілотники становили безпосередню загрозу як коаліційним силам, так і комерційним суднам у регіоні. Цих заходів було вжито для захисту свободи навігації та убезпечення міжнародних вод”, - наголосили у Центральному командуванні США.

Нагадаємо: за даними Морської адміністрації США, з листопада хусити скоїли понад 50 нападів на судна, захопивши щонайменше одне та потопивши інше.

Читайте також: Поблизу Ємену розбився американський дрон вартістю майже $30 мільйонів

Останніми тижнями кількість нападів зменшилася, оскільки бойовики стали мішенню повітряної кампанії, яку очолюють США. Американські офіційні особи припускають, що у зв’язку з цим у хуситів може закінчуватися озброєння.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-