Південна Корея проводить навчання ППО з відбиття масштабного нападу

Південна Корея проводить навчання ППО з відбиття масштабного нападу

Укрінформ
Південна Корея у вівторок проводить військові навчання сил і засобів протиповітряної оборони (ППО), метою яких є тренування у відбитті широкомасштабної повітряної атаки із застосуванням противником сотень ракет і дронів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

Південнокорейські військові вирішили провести такі навчання після масштабного квітневого запуску Іраном понад 300 безпілотників і ракет у бік Ізраїлю, що викликало занепокоєння Сеула з приводу імовірності подібного повітряного нападу на країну з боку Північної Кореї.

За даними корейських ВПС, які здійснюють керівництво навчаннями, до відбиття масованого повітряного нападу також будуть залучені підрозділи сухопутних військ, ВМС і Корпусу морської піхоти з військових частин по всій країні.

Відповідно до задуму навчань, військові мають перехопити понад 800 імітованих цілей, запущених по Південній Кореї з КНДР.

У відбитті навчальної атаки задіяні близько 30 літаків, включаючи новітні винищувачі F-35A, різноманітні засоби ППО, в тому числі американські зенітно-ракетні комплекси Patriot і південнокорейські ЗРК Cheongung, а також есмінець ВМС Південної Кореї ROKS Sejong the Great із керованим ракетним озброєнням та системою протиракетної оборони про «Іджис» (Aegis).

Читайте також: Штати і Південна Корея провели навчання з боротьби із GPS-перешкодами від КНДР

«Ми посилимо готовність військових реагувати на всі повітряні загрози... шляхом аналізу не тільки останніх провокацій противника, але й інших повітряних нападів, включаючи раптовий напад ХАМАС (на Ізраїль 7 жовтня минулого року – ред.) та повітряні атаки Ірану на Ізраїль», - зазначили у ВПС Південної Кореї.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея планує цьогоріч почати переозброєння своєї армії модернізованими РСЗВ калібру 240-мм із новими керованими снарядами підвищеної дальності, здатними уразити майже всю територію Сеула, де мешкає майже половина населення Південної Кореї.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-