Китай вимагає від США припинити спільні військові маневри з Тайванем

Китай вимагає від США припинити спільні військові маневри з Тайванем

Укрінформ
Китай вважає спільні маневри ВМС Сполучених Штатів і Тайваню «незапланованою зустріччю кораблів у морі» та вимагає від Вашингтона утриматись від подібних неправомірних дій.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу заявив речник МЗС КНР Ван Веньбінь, коментуючи повідомлення ЗМІ про проведення США і Тайванем у квітні неофіційних військово-морських навчань.

«Хочу підкреслити, що Китай незмінно та однозначно виступає проти спільних військових маневрів Сполучених Штатів і Тайваню", - сказав Ван.

Дипломат назвав згадані спільні маневри «незапланованою зустріччю кораблів Сполучених Штатів і регіону Тайвань у відкритому морі».

«Ми наполягаємо, щоб американська сторона суворо дотримувалася принципу одного Китаю і припинила підтримувати неправомірні військові контакти з островом», - заявив речник.

За його словами, будь-які спроби влади Тайваню відокремити острів від материкового Китаю є марними.

Раніше агентство Reuters повідомило, що США і Тайвань у квітні провели в західній частині Тихого океану кількаденні неофіційні спільні військово-морські маневри. Аби не викликати різкої реакції Китаю, їх назвали «випадковими зіткненнями в морі», стверджуючи, що навчання були просто результатом незапланованих зустрічей.

Читайте також: Тайвань повідомив про друге за тиждень бойове патрулювання Китаю поблизу острова

За даними видання, сторони задіяли близько шести кораблів, включаючи фрегати, судна постачання і підтримки та відпрацювали поповнення запасів і дозаправку на ходу, а також провели спільний пошук підводних цілей.

Сполучені Штати і Тайвань не мають офіційних дипломатичних відносин, оскільки Вашингтон визнає принцип одного Китаю, проте США зобов’язались надати Тайваню засоби для самооборони і є найважливішим постачальником зброї острову.

Фото: cnsphoto

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-