Сі на переговорах із Путіним: Партнерство Китаю та РФ іде на користь стабільності у світі

Сі на переговорах із Путіним: Партнерство Китаю та РФ іде на користь стабільності у світі

Укрінформ
Голова КНР Сі Цзіньпін на переговорах з очільником Росії Володимиром Путіним пообіцяв залишатися добрим сусідом і надійним партнером РФ.

Про це йдеться в повідомленні МЗС КНР, переданому Укрінформу.

«Ми й надалі маємо намір бути з Росією добрими сусідами, довірливими друзями та надійними партнерами, послідовно зміцнювати багатовікову дружбу між двома народами… та спільними зусиллями відстоювати міжнародну рівність і справедливість», - заявив Сі.

Він зауважив, що цього року Китай і Росія відзначають 75-ту річницю встановлення дипвідносин, і нагадав, що за час перебування на чолі своїх країн вони з Путіним зустрічались не менш як 40 разів.

«Такі тісні зв’язки дозволяють нам намічати стратегічні напрями для збереження здорової і стійкої динаміки розвитку китайсько-російських відносин, які давалися зовсім нелегко і заслуговують на найдбайливішу охорону», - зазначив лідер Китаю.

На його переконання, стійкий розвиток відносин між Китаєм і Росією не тільки відповідає інтересам двох країн і народів, а й іде на користь «справі миру, стабільності і процвітання в регіоні та в усьому світі».

Читайте також: Штати вважають неприйнятними дії Китаю, який допомагає агресії РФ в Україні - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, російський лідер Володимир Путін 16 - 17 травня відвідує Китай із державним візитом на запрошення голови КНР Сі Цзіньпіна.

Фото: Getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-