Китай вважає правильним шляхом політичне розв'язання «української кризи» - Сі Цзіньпін

Китай вважає правильним шляхом політичне розв'язання «української кризи» - Сі Цзіньпін

Укрінформ
Голова КНР Сі Цзіньпін вчергове заявив, що Китай вважає лише політичне врегулювання правильним шляхом вирішення «української кризи», і позиція Пекіна стосовно цього залишається незмінною.

Про це він сказав на пресконференції з російським очільником Володимиром Путіним у Пекіні, яка транслювалася на ТБ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Китай і Росія вважають, що лише політичне врегулювання «української кризи» (так у Китаї називають війну – ред.) є правильним напрямом її вирішення, - заявив Сі. - Позиція Китаю стосовно цього завжди була чіткою і послідовною».

За його словами, при врегулюванні «кризи» необхідно дотримуватись цілей та принципів Статуту ООН, поважати суверенітет і територіальну цілісність усіх країн, враховувати обґрунтовані занепокоєння всіх сторін безпековими питаннями, а також вибудовувати збалансовану, ефективну та стійку архітектуру безпеки.

«Китайська сторона сподівається на якнайшвидше відновлення миру та стабільності на Європейському континенті і готова продовжувати відігравати свою конструктивну роль для цього», - зазначив Сі.

Путін, своєю чергою, подякував китайській стороні «за ініціативи, що висуваються Пекіном для врегулювання «кризи в Україні».

Він додав, що домовився з Сі докладно обговорити весь комплекс зовнішньополітичного порядку денного на неформальній зустрічі сьогодні ввечері та, зокрема, «поінформувати голову КНР про ситуацію, що складається навколо «української кризи».

Читайте також: Держдеп перед візитом Путіна порадив Китаю відмовитися від підтримки Росії

Як повідомляв Укрінформ, голова КНР Сі Цзіньпін на переговорах з очільником Росії Володимиром Путіним пообіцяв залишатися добрим сусідом і надійним партнером РФ.

Фото: EPA/UPG 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-