Китай і Росія мають змусити Північну Корею припинити провокаційні дії - Держдеп

Китай і Росія мають змусити Північну Корею припинити провокаційні дії - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати вважають, що Москва й Пекін мають докласти більше зусиль, щоб змусити Північну Корею припинити загрозливу й провокаційну поведінку та притягти Пхеньян до відповідальності, щоб цього не повторилося в майбутньому.

Так прокоментував спільну заяву президентів Сі й Путіна заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Росія та Китай мають відігравати певну роль у тому, щоб допомогти приборкати та притягти (до відповідальності - ред.) КНДР, коли йдеться про їхню провокаційну, безрозсудну, зловмисну та дестабілізуючу поведінку»,- зазначив представник Держдепу.

Пател підкреслив, що Москва й Пекін «мають можливості, канали й відносини із КНДР», щоб добитися цього або на двосторонньому рівні, або через багатосторонню взаємодію, наприклад у Раді Безпеки ООН.

Таким чином представник Держдепу відповів на прохання прокоментувати спільну заяву президентів Сі й Путіна зокрема про те, що вони виступають проти тиску США на Північну Корею.

Водночас Пател нагадав, що КНДР надавала і продовжує надавати матеріальну підтримку Росії в її агресії проти України.

Читайте також: США, Японія і Австралія засудили посилення «військового тандему» Росії і КНДР

«Тому ми продовжуємо засуджувати такі дії та далі вживатимемо відповідних заходів, щоб притягти причетних до відповідальності», - підкреслив представник зовнішньополітичного відомства США.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати у четвер ввели санкції проти п’яти фізичних осіб та організацій у Росії, пов’язаних із передачею військового обладнання та компонентів між Північною Кореєю та РФ. Ці дії напряму порушують ембарго ООН на постачання зброї з та в Північну Корею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-