Литва висловила РФ ноту протесту через внесення політиків до списку розшукуваних осіб

Литва висловила РФ ноту протесту через внесення політиків до списку розшукуваних осіб

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Литви викликало представника посольства Росії у Вільнюсі, щоби вручити йому ноту рішучого протесту щодо рішень РФ про включення литовських політиків до списку розшукуваних осіб.

Про це передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС Литви.

У ноті підкреслюється, що міри влади РФ були застосовані до політиків Литовської Республіки «за рішення, прийняті ними під час виконання своїх прямих обов'язків».

У литовському МЗС неодноразово наголошували російському представникові, що такі рішення РФ суперечать загальновизнаним нормам міжнародного права, свідчать про намагання фальсифікувати історичні факти та висловлюють неповагу до Литовської Республіки.

Міністерство закордонних справ балтійської країни зажадало негайно припинити політично мотивоване переслідування громадян Литви.

Читайте також: До Литви знову не впустили російський вантажний вагон із символом «Z»

Це вже друга цього року нота протесту, вручена дипломатам РФ щодо політичних переслідувань громадян Литовської Республіки. Перша нота була вручена 14 лютого.

Як повідомлялося, такі дії литовське МЗС вчинило після того, як російські ЗМІ оголосили про включені до списку розшукуваних литовських, латвійських, естонських і польських чиновників, у тому числі мера Паланги Шарунаса Вайткуса і віцемера Саулюса Сіме, мера Паневежіса Рітіса Рачкаускаса та віцемера Лорету Масілюнене.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-