Китай вивів на орбіту чотири нові експериментальні супутники

Китай вивів на орбіту чотири нові експериментальні супутники

Укрінформ
Китай у вівторок, 21 травня, запустив у космос комерційну ракету-носій «Куайчжоу-11 Y4» (Kuaizhou-11 Y4) із чотирма супутниками, серед яких один експериментальний космічний апарат.

Про це повідомляє CGTN, передає Укрінформ.

Ракета з космічними апаратами на борту стартувала з космодрому Цзюцюань у пустелі Гобі на північному заході Китаю о 12:15 за місцевим часом (7:15 за Києвом).

«Куайчжоу-11 Y4» вивела на навколоземну орбіту супутник «Ухань-1» (Wuhan-1), неназваний космічний апарат для випробувань технологій на наднизькій орбіті, а також два комерційні апарати «Тяньюань-22» (Tianyan-22), електрооптичний супутник для отримання зображень поверхні Землі з високою роздільною здатністю 0,9 метра, та супутник дистанційного зондування «Лінцюе-3-01» (Lingque-3-01).

Читайте також: США знайшли спосіб заблокувати російським військовим доступ до Starlink

Сьогоднішня місія стала 32-м польотом комерційних твердопаливних ракет-носіїв серії «Куайчжоу» (з китайської «Швидкий човен»), розроблених для дешевого і швидкого запуску на орбіту невеликих супутників.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок 20 травня Китай запустив у космос чотири нових супутники оптичного дистанційного зондування з високою роздільною здатністю «Пекін-3С» (Beijing-3C).

Фото: China Media Group

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-