Ізраїль має припинити військову операцію в Рафаху - Трюдо

Ізраїль має припинити військову операцію в Рафаху - Трюдо

Укрінформ
Представники Ізраїлю та ХАМАСу повинні негайно домовитися про припинення вогню, звільнивши усіх заручників й згорнувши військові дії у Рафаху.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

«Канада вже давно чітко заявляє свою позицію: нам необхідне негайне припинення вогню. ХАМАС мусить скласти зброю та звільнити усіх заручників, але так само мусить припинитися військова операція Ізраїлю в Рафаху, й точно не повинно трапитися її ескалації», - сказав Трюдо.

Читайте також: На переході «Рафах» сталася стрілянина між військовими Ізраїлю та Єгипту

Він також закликав усі сторони виконати рішення Міжнародного кримінального суду щодо чинного конфлікту між Ізраїлем та ХАМАСом. «Рішення Міжнародного кримінального суду - юридично зобов’язуючі, тож ми очікуємо, що всі виконуватимуть їх у рамках міжнародного законодавства», - зазначив прем’єр-міністр Канади.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний суд ООН 24 травня зобов’язав Ізраїль негайно припинити військову операцію в місті Рафах у секторі Гази.

27 травня вранці щонайменше 40 палестинців загинули під час атаки ізраїльської армії на табір переміщених палестинців у місті Рафах у секторі Гази.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-