Парламент Швейцарії підтримав посилення заходів проти російських шпигунів

Парламент Швейцарії підтримав посилення заходів проти російських шпигунів

Укрінформ
Верхня палата парламенту Швейцарії ввечері в понеділок підтримала пропозицію про посилення заходів щодо висилки шпигунів, особливо агентів російської розвідки.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Законодавці верхньої палати підтримали пропозицію «систематично висилати російських шпигунів та інших іноземних шпигунів» 32 голосами «за» і дев'ятьма «проти». Її також підтримала президент Швейцарії Віола Амгерд у своєму зверненні до парламенту.

«Іноземні держави повинні відчувати, що Швейцарія реагує на порушення їхньої безпеки і захищає себе», - заявила Амгерд.

За її словами, уряд хоче послідовно висилати агентів розвідки, діяльність яких загрожує безпеці Швейцарії або її ролі як приймаючої держави, підкресливши при цьому, що це не призведе до автоматичного прийняття рішень.

Депутатка від лівоцентристських соціал-демократів Франциска Рот, одна з прихильниць цього заходу, заявила, що нейтральна Швейцарія є «магнітом» для шпигунів через концентрацію в країні міжнародних організацій. Вона додала, що за даними національних спецслужб це особливо стосується російських шпигунів.

Стверджуючи, що Швейцарія повинна продемонструвати «нульову толерантність» до шпигунства, Рот сказала, що пропозиція має слугувати зміцненню механізмів контролю і висилки шпигунів.

Нижня палата парламенту вже підтримала цю пропозицію в грудні, тепер уряд повинен діяти відповідно до неї.

Читайте також: У Німеччині до 3,5 року засудили ексофіцера за шпигунство на користь РФ

Як повідомляв Укрінформ, у Федеральній розвідувальній службі (FIS) Швейцарії заявили, що найбільшу загрозу щодо шпигунства становить російська спецслужба.

Також розвідка повідомляла, що Швейцарія стала осередком для п'ятої частини російських шпигунів, які діють у Європі.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-