В ООН заявляють, що мільйон палестинців залишили Рафах за останні три тижні

В ООН заявляють, що мільйон палестинців залишили Рафах за останні три тижні

Укрінформ
За даними агентства ООН у справах палестинських біженців (БАПОР), близько мільйона палестинців залишили місто Рафах на півдні сектору Гази за останні три тижні.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

«Це сталося в умовах відсутності безпечного місця, бомбардувань, нестачі їжі та води, великої кількості сміття і непридатних умов життя», - заявили в ООН.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) закликала мешканців переїхати до розширеної гуманітарної зони в районах Аль-Мавасі та Хан-Юніс на півдні Гази, зазначивши, що минулого тижня близько 950 000 палестинців були евакуйовані з Рафаха.

На тлі зростаючого міжнародного тиску Ізраїль наполягає на тому, що військова операція в Рафаху має вирішальне значення для досягнення мети - ліквідації ХАМАС і звільнення заручників, захоплених 7 жовтня.

Читайте також: Міністри закордонних справ ЄС обговорили можливі санкції проти Ізраїлю

Як повідомляв Укрінформ, щонайменше 40 палестинців загинули під час атаки ізраїльської армії на табір переміщених осіб у місті Рафах у секторі Гази. За словами свідків, по табору завдали удару щонайменше вісьмома ракетами.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ракетний удар по наметовому містечку у Рафаху був трагічною помилкою.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-