Китай закликає припинити напади на судна в Червоному морі, а також війни в Ємені й Газі

Китай закликає припинити напади на судна в Червоному морі, а також війни в Ємені й Газі

Укрінформ
Китай закликає припинити напади на цивільні судна в Червоному морі і забезпечити на цьому важливому для світової торгівлі водному шляху безпечне судноплавство.

Про це заявив міністр закордонних справ Китаю Ван Ї на зустрічі в Пекіні з єменським колегою Шайа Мохсен аз-Зіндані, передає Укрінформ із посиланням на МЗС КНР.

«Китай закликає припинити переслідування цивільних суден і підтримувати безпеку водних шляхів у Червоному морі», - сказав Ван, додавши, що його країна готова продовжувати відігравати конструктивну роль у цьому відношенні.

Топдипломат підкреслив, що напружена безпекова ситуація в Червоному морі є наслідком конфлікту в Газі (де триває протистояння між Ізраїлем і ХАМАС – ред.).

Читайте також: США та Іран провели непрямі переговори для уникнення ескалації на Близькому Сході - ЗМІ

«Головним пріоритетом зараз є якнайшвидше припинення війни в Газі, запобігання ще більшій гуманітарній катастрофі та зменшення впливу конфлікту на регіон. Тому міжнародне співтовариство має докладати більше зусиль для втілення в життя рішення про дві держави (створення держави Палестина – ред.)», - цитує слова міністра зовнішньополітичне відомство.

Ван також висловив сподівання Китаю, що всі сторони єменського питання будуть дотримуватись курсу на політичне врегулювання (громадянської війни в Ємені, що триває з 2015 року – ред.), конструктивно реагуватимуть на миротворчі зусилля ООН і країн регіону та будуть прагнути до якнайшвидшого примирення й відновлення внутрішньої єдності країни.

Як повідомляв Укрінформ, єменські хусити 18 травня уразили балістичною ракетою у Червоному морі нафтовий танкер Wind, який ішов під панамським прапором до Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-