Штати чекають від Ізраїлю результатів повного розслідування щодо удару по Рафаху - Держдеп

Штати чекають від Ізраїлю результатів повного розслідування щодо удару по Рафаху - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати негайно звернулися за поясненнями до уряду Ізраїлю через останню атаку ЦАХАЛ у місті Рафах й наголосили, що чекають результатів повного розслідування удару, внаслідок якого загинули багато цивільних.

Про це заявив у вівторок у Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Щойно Сполучені Штати отримали повідомлення про цей інцидент, то одразу звернулися до уряду Ізраїлю, аби висловити нашу глибоку стурбованість тим, що сталося, запитати більше інформації та закликати їх провести повне розслідування», - підкреслив Міллер.

Він зазначив, що у вівторок Ізраїль оголосив результати попереднього розслідування, які свідчать про удар із використанням найменшого заряду в їхньому арсеналі.

«ЦАХАЛ продовжує розслідування, і, як було обіцяно, воно буде швидким, всебічним і прозорим. Ми уважно стежитимемо за цими результатами, і ми продовжимо підкреслювати Ізраїлю його зобов’язання повною мірою дотримуватися міжнародного гуманітарного права, мінімізувати вплив операцій на цивільне населення та розширити потік гуманітарної допомоги тим, хто її потребує»,- зазначив Міллер.

Читайте також: В ООН заявляють, що мільйон палестинців залишили Рафах за останні три тижні

Водночас він підкреслив, що Ізраїль має повне право переслідувати терористів ХАМАС, які вчиняли холоднокровні вбивства мирних жителів у єврейських поселеннях. Окрім того, представник Держдепу наголосив, що ХАМАС має припинити ховатися за спинами цивільних у Газі.

Як повідомляв Укрінформ, речник ЦАХАЛ контрадмірал Даніель Хагарі заявив у вівторок, що причиною масової загибелі мирних жителів у Рафаху міг стати вибух боєприпасів ХАМАСу, які бойовики зберігали в кварталах міста.

Фото: c-span.org 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-