Путін призначив свого колишнього охоронця секретарем Держради

Путін призначив свого колишнього охоронця секретарем Держради

Укрінформ
Президент країни-агресорки Володимир Путін призначив секретарем Державної ради РФ Олексія Дюміна - ексгубернатора Тульської області.

Раніше він був його особистим охоронцем та фактично ад’ютантом. Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Дюміна 14 травня зняли з посади голови Тульської області та спочатку призначили «помічником президента». Пресслужба Кремля тоді повідомила, що чиновник опікуватиметься питаннями оборонно-промислового комплексу та спорту.

Олексій Дюмін розпочав кар'єру в управлінні президентського зв'язку за президентства Бориса Єльцина. Він працював охоронцем Путіна, коли того було призначено главою уряду в 1999 році. Пізніше Дюмін фактично виконував роботу ад'ютанта Путіна. Після окупації Криму він був нагороджений званням Героя Росії, має звання генерал-полковника. На посаді секретаря ради Дюмін змінив іншого помічника Путіна, Ігоря Левітіна.

Читайте також: Путін не пускає своїх двійників до себе в бункер - Юсов

Як повідомлялося, Державна рада РФ як консультативний орган при президенті визначає основні напрями політики. До нього входять глава уряду, голови Держдуми та Ради Федерації, керівник адміністрації президента, глави регіонів, лідери парламентських партій. Орган існує з 2000 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-