У Делі зафіксували рекордну спеку - понад 50°

У Делі зафіксували рекордну спеку - понад 50°

Укрінформ
Температура повітря у Делі у середу досягла рекордної позначки - 50,5°C, тоді як влада попередила про нестачу води.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Індійський метеорологічний департамент у середу повідомив про «сильну спеку», вперше зафіксувавши температуру вище 50 градусів за Цельсієм у районі селища Мунгешпур.

За даними відомства, зафіксована температура була вищою на понад дев’ять градусів, ніж очікувалося. Водночас у вівторок у Мунгешпурі та Нарелі було зафіксовано максимальну температуру 49,9 градуса за Цельсієм, яка перевищила рекорд 2002 року - 49,2 градуса.

Департамент у заяві попередив про вплив спеки на здоров’я людей, зокрема про «дуже високу ймовірність розвитку теплової хвороби та теплового удару для всіх вікових груп», додавши, що вразливі групи населення потребують особливої обережності під час спеки.

Водночас міська влада повідомила про ризик нестачі води, а Міністерство водних ресурсів країни закликало місцевих жителів припинити марнотратне використання води.

«Щоб вирішити проблему нестачі води, ми вжили низку заходів, таких як скорочення водопостачання із двох разів на день до одного разу в багатьох районах», – сказав глава міністерства Атіші Марлена виданню Indian Express.

Читайте також: Спека у столиці Індії перевищила 47°, школи достроково закривають на канікули

Крім цього, до головної лікарні штату Раджастан у Джайпурі надійшло настільки багато тіл загиблих від спеки, що морг медзакладу переповнений. Згідно з повідомленням поліції, багато жертв – бідні робітники, які не мають іншого вибору, окрім як працювати на вулиці, а також бездомні люди.

Як повідомляв Укрінформ, у Мексиці 48 людей загинули внаслідок сильної спеки, коли стовпчики термометра сягнули 45 градусів.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-