У Помпеях археологи знайшли дитячі малюнки гладіаторів

У Помпеях археологи знайшли дитячі малюнки гладіаторів

Укрінформ
Археологи виявили дитячі ескізи боїв гладіаторів, нанесені вугіллям на стінах одного з будинків у давньоримському місті Помпеї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що ескізи фігур гладіаторів із палицями були виявлені під час розкопок, які проводилися у Помпеях в останні місяці. Малюнки були зроблені дітьми віком шести або семи років.

Крім цього, археологи знайшли обриси трьох маленьких рук, двох фігур, які грають із м’ячем, сцену полювання, можливо, на кабана, і двох бійців, один з яких лежить на землі.

Психологи із Неапольського університету імені Федеріко II вважають, що виявлені малюнки зображують події, які бачили діти, а не вигадані.

Серед інших знахідок на цьому тижні - унікальний портрет дитини у каптурі із маленьким песиком біля ніг, знайдений у так званому «Будинку художників за роботою». Біля входу в цей будинок були також виявлені скелети чоловіка і жінки - літньої пари, яка, ймовірно, марно шукала притулку під час виверження вулкана в Помпеях близько 2000 років тому.

Читайте також: У Китаї виявили найбільшу усипальницю особи високого статусу віком понад 2200 років

Як повідомляв Укрінформ, у Помпеях під час розкопок виявили приміщення з чорними стінами, на яких нанесені зображення, натхненні переказами про Троянську війну.

Фото: pompeii_parco_archeologico

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-