У НАТО прокоментували перспективи призначення нового генсека

У НАТО прокоментували перспективи призначення нового генсека

Укрінформ
Країни-члени Північноатлантичного альянсу розглядають можливість призначення на посаду генсека НАТО лише двох кандидатів – Марка Рютте й Клауса Йоганніса – та планують ухвалити рішення до Вашингтонського саміту в липні.

Більш детально про це розповіла в середу постійна представниця США при НАТО посол Джуліан Сміт, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Союзники продовжують обговорювати двох головних кандидатів – двох єдиних кандидатів, яких маємо на посаду генерального секретаря. Ми надалі розглядаємо (прем’єр-міністра Нідерландів – ред.) Марка Рютте та президента Румунії Клауса Йоганніса», - зауважила американська представниця.

За її словами, не секрет, що зараз більшу підтримку має прем’єр-міністр Нідерландів. Однак, за її словами, «не кожний союзник готовий підтримати кандидатуру Марка Рютте». Тож членів Альянсу чекають додаткові дискусії в цьому питанні, зауважила Сміт.

Водночас вона уточнила, що мета Альянсу – завершити процес до Вашингтонського саміту в липні. Це, за її словами, був би ідеальний час, щоб підсумувати видатний 10-річний термін головування в НАТО Єнса Столтенберга, особливо впродовж останніх понад двох років після вторгнення Росії в Україну.

Читайте також: Декларація саміту НАТО міститиме нові формулювання щодо членства України - посол США

Як повідомляв Укрінформ, Єнс Столтенберг очолює Північноатлантичний альянс з 1 жовтня 2014 року. До цього він обіймав топові політичні посади, в тому числі прем'єр-міністра Норвегії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-