ЦАХАЛ заявив про контроль над Філадельфійським коридором уздовж кордону Гази з Єгиптом

ЦАХАЛ заявив про контроль над Філадельфійським коридором уздовж кордону Гази з Єгиптом

Укрінформ
Ізраїльські військові заявили в середу, що вони взяли під контроль стратегічний Філадельфійський коридор.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Цей крок може ускладнити відносини з Єгиптом, який скаржився на просування Ізраїлю до свого кордону, зокрема, коли ізраїльські війська захопили прикордонний перехід Рафах, єдиний між Газою і Єгиптом.

Коридор є частиною більшої демілітаризованої зони по обидва боки всього ізраїльсько-єгипетського кордону. Згідно з мирною угодою, кожній стороні дозволено розміщувати в цій зоні лише незначну кількість військ або прикордонників.

Вузький коридор, шириною близько 100 метрів на окремих ділянках, простягається на 14-кілометровій ділянці кордону з Єгиптом з боку Гази і включає в себе пункт перетину кордону з Єгиптом в Рафаху.

Відомо, що під цим районом пролягають контрабандні тунелі, які поєднують Єгипет і сектор Гази.

Ізраїльські військові більше не надали жодних подробиць. Раніше в середу радник з питань національної безпеки Цахі Ханегбі заявив, що війна Ізраїлю з ХАМАСом, швидше за все, триватиме до кінця року.

Читайте також: Ізраїль заявив, що причиною загибелі людей у таборі в Рафаху могла бути детонація боєприпасів ХАМАСу

Окрім Рафаха, ізраїльські війська все ще ведуть бої з бойовиками в інших частинах Гази, над якими, за словами військових, вони встановили контроль кілька місяців тому.

Як повідомляв Укрінформ, у січні стало відомо, що Ізраїль поінформував Єгипет про плани розпочати військову операцію, щоб узяти під контроль кордон між сектором Гази та Єгиптом.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-