Гітару Джона Леннона продали на аукціоні за рекордні $2,9 мільйона

Гітару Джона Леннона продали на аукціоні за рекордні $2,9 мільйона

Укрінформ
У середу, в перший день розпродажу в нью-йоркському Hard Rock Cafe, аукціон Julien's Auctions продав 12-струнну акустичну гітару Framus hootenanny, яку Джон Леннон використовував для запису кількох класичних пісень The Beatles, за колосальні 2,9 мільйона доларів.

Про це повідомляє Euronews, передає Укрінформ.

Фото: JULIEN'S AUCTIONS

Гітара Леннона стала найдорожчим інструментом The Beatles, коли-небудь проданим на аукціоні.

На цій гітарі Леннон записував пісні для студійного альбому 1965 року Help! та однойменного фільму, створивши деякі з найбільших хітів гурту 60-х років. І Леннон, і Джордж Харрісон грали на 12-струнній гітарі Framus Hootenanny під час запису альбому 1965 року Rubber Soul.

Гітара, яка вважалася втраченою протягом 50 років, нещодавно була знайдена на горищі 90-річного чоловіка, який колись працював роуд-менеджером дуету Peter and Gordon. Гордон Воллер, учасник дуету, отримав гітару від Леннона у 1965 році, а потім передав її роуд-менеджеру.

«Ми дуже схвильовані і маємо честь встановити новий світовий рекорд, продавши втрачену гітару Джона Леннона Hootenanny. Ця гітара є не тільки частиною музичної історії, але й символом безсмертної спадщини Джона Леннона» - сказав у своїй заяві генеральний директор Julien's Auctions Девід Гудман.

Читайте також: Перше видання «Гобіта» продали на аукціоні майже за $40 тисяч

Попередня акустична гітара Леннона, Gibson J160E, була продана за рекордні на той час $2,4 млн у 2015 році, згідно з даними Julien's Auctions.

В продаж на аукціон також потрапили сукня Тіни Тернер від Versace, яку вона носила під час туру в середині 90-х років; чорна сукня Емі Вайнхаус від Fendi; бас-гітара Fender P, на якій грав Адам Клейтон з U2; книга рукописних текстів Тупака Шакура; кросівки Onitsuka Tiger, які носив Фредді Мерк'юрі, і піджак Майкла Джексона, який він одягав у 1984 році під час турне Victory Tour.

Читайте також: Лист принцеси Діани продали на аукціоні за £1,5 тисячі

Як повідомляв Укрінформ, кишеньковий годинник, подарований Вінстону Черчиллю політиком Гербертом Генрі Асквітом у 1905 році, проданий на аукціоні Dawsons за 76 тисяч фунтів стерлінгів.

Фото: Erik Pendzich/Rex/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-