Україна може перемогти за умови рішучої підтримки союзників по НАТО - Столтенберг

Україна може перемогти за умови рішучої підтримки союзників по НАТО - Столтенберг

Укрінформ
Україна стикається із дедалі більшими викликами у боротьбі проти агресії Росії, але за рішучої підтримки від союзників по НАТО може перемогти.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у Празі під час спільної заяви для преси разом із прем’єр-міністром Чехії Петром Фіалою перед початком неформальної зустрічі міністрів закордонних справ Альянсу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна продовжує хоробро битися, але виклики, з якими вони (українці – ред.) стикаються, є дедалі більшими та зростають. Україна все ще може перемогти, але лише за умови продовження нашої значної підтримки від союзників по НАТО. В ході саміту НАТО у липні ми плануємо поставити нашу підтримку на більш міцну основу, включаючи забезпечення більшої ролі НАТО в координації безпекової допомоги та тренування, а також багаторічні фінансові зобов’язання», - зазначив керівник Альянсу.

Він подякував Чеській Республіці за організацію зустрічі міністрів закордонних справ НАТО.

«Це буде важливий момент для підготовки до майбутнього саміту у Вашингтоні у липні, під час якого лідери обгорять подальші інвестиції у нашу безпеку, у зміцнення зв’язків з партнерами та нарощування підтримки для України. Ми також будемо тісніше співпрацювати з нашими Індо-Тихоокеанськими партнерами - Австралією, Новою Зеландією, Японією та Південною Кореєю, включаючи взаємодію у технологіях, кібернетичній безпеці та у протидії гібридним загрозам», - додав Столтенберг.

Читайте також: Кожен крок НАТО на підтримку України допоможе стримувати Росію - глава МЗС Чехії

Як повідомлялося, сьогодні, 30 травня, у Празі починається дводенна неформальна зустріч міністрів закордонних справ НАТО, головними темами якої будуть підготовка до ювілейного Вашингтонського саміту НАТО, нарощування військової допомоги та підтримки для України, а також розвиток співробітництва із партнерами Альянсу у Індо-Тихоокеанському регіоні.

Фото: nato.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-