Уряд Словенії схвалив визнання палестинської держави

Уряд Словенії схвалив визнання палестинської держави

Укрінформ
Уряд Словенії схвалив визнання палестинської держави і направив це рішення на затвердження парламенту.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Прем'єр-міністр Словенії Роберт Голоб заявив, що уряд направив пропозицію про визнання до парламенту, який може зібратися вже наступного тижня.

«Шляхом до досягнення миру є рішення про створення двох держав. Це рішення не спрямоване ні проти кого, навіть проти Ізраїлю, але це послання миру», – сказав Голоб після засідання уряду.

Рішення набуде чинності після схвалення парламенту. Правляча ліберальна коаліція Голоба має більшість у парламенті, який складається з 90 депутатів, голосування буде лише формальністю.

Читайте також: Рішення про визнання Палестини поки що не на часі - МЗС Франції

Словенія вперше почала процес визнання Палестини на початку травня, але заявила, що чекатиме, поки ситуація у війні Ізраїлю проти ХАМАС не покращиться. Цього тижня Голоб повідомив, що прискорює процес у відповідь на останні атаки Ізраїлю на Рафах.

Рішення уряду Словенії ухвалене через два дні після того, як Іспанія, Норвегія та Ірландія визнали палестинську державу, що було засуджено Ізраїлем.

Тож Словенія стане 10-м членом Європейського Союзу з 27 країн, який офіційно визнав палестинську державу. Норвегія не є членом ЄС, але її зовнішня політика зазвичай узгоджується з блоком.

Палестинську державу визнають понад 140 країн — понад дві третини ООН.

Визнання палестинської держави привело до погіршення відносин між ЄС та Ізраїлем.

Читайте також: Міжнародний суд ООН зобов’язав Ізраїль припинити наступ на Рафах

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ Ізраїлю викликало послів Іспанії, Ірландії та Норвегії - країн, які визнали Палестину, і показало їм відео зі звірствами ХАМАСу.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-