Росію не запросили на урочистості з нагоди 80-ї річниці висадки в Нормандії

Росію не запросили на урочистості з нагоди 80-ї річниці висадки в Нормандії

Укрінформ
Росія не буде запрошена на урочистості з нагоди 80-ї річниці висадки союзницьких військ у Нормандії 6 червня 2024 року через її "агресивну війну" проти України.

Як передає Укрінформ з посиланням на Le Monde, про це оголосив Єлисейський палац.

"Російської делегації не буде. Це не найкращі умови з огляду на агресивну війну, яку Росія веде проти України, і яка посилилася останніми тижнями", - заявила французька сторона.

У заходах візьмуть участь десятки глав держав та урядів, зокрема президент України Володимир Зеленський та президент США Джо Байден.

На брифінгу для журналістів напередодні річниці, яка буде відзначатись наступного четверга, представник французького президентства підтвердив відсутність Росії, а також те, що президент України Володимир Зеленський буде присутній з огляду на "справедливу боротьбу" його країни у війні проти Росії.

Читайте також: США ввели санкції проти компаній, які підтримували групу «Вагнера» в Африці

Нагадаємо, раніше місія "Визволення", відповідальна за організацію церемоній у Франції, оголосила, що російські представники будуть запрошені, щоб вшанувати відданість і жертви радянських народів. Водночас не йшлося про запрошення особисто для лідера Кремля Володимира Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-