У Росії оголосили небажаним німецький медіа-проєкт Dekoder

У Росії оголосили небажаним німецький медіа-проєкт Dekoder

Укрінформ
Генеральна прокуратура Росії внесла до переліку небажаних організацій німецький проект Dekoder, що управляє сайтом dekoder.org, де публікуються новини та статті про європейську політику та науку німецькою мовою та в перекладі російською.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Творці проєкту Dekoder вказують, що їхнє завдання – показувати весь спектр думок, якими оточена та чи інша проблема, що хвилює європейське суспільство. На сайті публікуються як переклади матеріалів різних європейських ЗМІ, так і статті, написані спеціально для цього видання.

У рішенні російської генпрокуратури заявлено, що на сайті Dekoder "розміщуються виключно бездоказові статті обвинувального характеру щодо політики влади Росії". Крім того, прокуратура країни-агресора звинувачує Dekoder в "систематичному розміщенні свідомо недостовірних відомостей, які дискредитують Збройні Сили РФ".

Читайте також: Роспроп поширює фейк про оплату електроенергії за її відсутності

Як повідомлялося, список так званих небажаних організацій існує у Росії з 2015 року. На даний момент до нього внесено понад 160 структур, які, на думку Генпрокуратури та Мін'юсту, "загрожують основам конституційного ладу, безпеки або обороноздатності" Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-