Співпраця Росії та КНДР загрожує розширенням бойових дій у Європі - міністр оборони Південної Кореї

Співпраця Росії та КНДР загрожує розширенням бойових дій у Європі - міністр оборони Південної Кореї

Укрінформ
Міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Шик наголосив на дедалі більшій кількості доказів використання Росією у війні проти України незаконно придбаної у КНДР зброї і застеріг від розширення бойових дій у Європі.

Про це він заявив на азійському безпековому форумі «Діалог Шангрі-Ла» в Сінгапурі, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми бачимо дедалі більше доказів того, що зброя, яку Росія використовує для нападів на Україну, була незаконно імпортована з Північної Кореї», - сказав Шин.

Він підкреслив, що Росія як постійний член Ради Безпеки ООН має стояти на сторожі глобального миру, натомість купує зброю у режиму, який порушує численні резолюції РБ ООН, за які Москва сама ж голосувала.

«Це неймовірне, кричуще протиріччя своїм же рішенням і зрада міжнародного співтовариства», - заявив південнокорейський міністр.

Читайте також: КНДР передала Росії 3 мільйони снарядів та десятки балістичних ракет - розвідка США

Він підкреслив, що отримані за зброю російські гроші і технології Північна Корея використовує для нарощування своєї військової потуги, тому посилення військових зв’язків між Москвою і Пхеньяном має наслідком не лише ескалацію у російсько-українській війні, а й загрожує ядерною війною на Корейському півострові та розширенням бойових дій у Європі.

«Торгівля зброєю між Росією і Північною Кореєю є обурливим порушенням численних резолюцій Ради Безпеки ООН і має бути негайно припинена заради миру й безпеки Корейського півострова та міжнародного співтовариства», - заявив Шин.

Як повідомляв Укрінформ, десять держав світу та Європейський Союз спільно засудили незаконну військову співпрацю між Росією та КНДР.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-