«Хмари» і штучний інтелект: Microsoft інвестує понад $3 мільярди у проєкти в Швеції

«Хмари» і штучний інтелект: Microsoft інвестує понад $3 мільярди у проєкти в Швеції

Укрінформ
Американський технологічний гігант Microsoft заявив про інвестування 33,7 млрд шведських крон (3,21 мільярда доларів) у розширення своєї хмарної та ШІ-інфраструктури у Швеції протягом дворічного періоду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Інвестиції, найбільші на сьогодні для Microsoft у Швецію, включають зобов'язання допомогти навчити близько 250 тисяч людей навичкам штучного інтелекту. Чверть мільйона осіб відповідає 2,4% населення, що допоможе підвищити конкурентоспроможність скандинавської країни.

«Це оголошення виходить за рамки технології. Це зобов’язання забезпечити широкий доступ до інструментів і навичок, необхідних людям і економіці Швеції для процвітання в епоху штучного інтелекту», – сказав президент Microsoft Бред Сміт.

Читайте також: Україна долучилася до глобальної співпраці з безпечного розвитку штучного інтелекту

Зазначається, що у межах своїх інвестицій компанія планує розгорнути 20 тисяч найсучасніших графічних процесорів, які прискорюють комп’ютерні обчислення, у своїх центрах обробки даних у Сандвікені, Гавле та Стаффансторпі.

У корпорації заявили, що прагнуть посилити впровадження штучного інтелекту в скандинавському регіоні, який також включає Данію, Фінляндію, Ісландію та Норвегію.

Як повідомляв Укрінформ, корпорація Microsoft планує витратити 4 млрд євро для створення інфраструктури хмарних обчислень та штучного інтелекту у Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-