Казахстан виключив «Талібан» зі списку терористичних організацій

Казахстан виключив «Талібан» зі списку терористичних організацій

Укрінформ
Влада Казахстану ухвалила рішення виключити рух «Талібан» із переліку терористичних організацій.

Про це у понеділок на зустрічі з учасниками засідання Ради Парламентської Асамблеї ОДКБ заявив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, передає Укрінформ із посиланням на Казинформ.

«Казахстан вивів режим талібів з терористичного списку, зважаючи на важливість розвитку торговельно-економічного співробітництва з сучасним Афганістаном і розуміння того, що цей режим є довгостроковим фактором», – сказав глава держави.

Токаєв закликав підтримати ініціативу Казахстану щодо створення в Алмати Регіонального центру ООН з цілей сталого розвитку для Центральної Азії та Афганістану.

Також він запропонував зосередити зусилля ОДКБ на найбільш актуальних та затребуваних для країн-учасниць статутних напрямах роботи, що відображено у пріоритетах головування Казахстану.

Читайте також: В Афганістані таліби провели публічну страту перед тисячами людей

За його словами, слід вжити дієвих практичних заходів щодо боротьби з терористичними загрозами та забезпечити безпеку громадян країн ОДКБ.

Як повідомляв Укрінформ, торік Китай став першою країною світу, яка направила нового посла до Кабула після захоплення «Талібаном» влади в Афганістані у 2021 році.

Фото: Акорда

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-