Канадська розвідка попереджає про небезпеку кібератак напередодні Олімпіади

Канадська розвідка попереджає про небезпеку кібератак напередодні Олімпіади

Укрінформ
Цьогорічна Олімпіада та інші великі міжнародні спортивні події приваблюватимуть увагу міжнародних кіберзлочинців.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у звіті Центру безпеки комунікацій - канадської спецслужби, відповідальної за кібербезпеку федерального уряду.

“Високий статус на дороговизна основних міжнародних спортивних подій робить їх ключовими цілями кіберзлочинців, що прагнуть скористатися можливостями для отримання прибутку. Вони також створюють глобальний плацдарм для хакерів та підтримуваних державами кіберзлочинців для збору інформації та оприлюднення незручних подробиць цілі”, - йдеться у звіті.

Зазначається, що кіберзлочинці діятимуть проти урядів та великих корпорацій, які виступають спонсорами цих подій, вимагаючи у них великі викупи. Остерігатися слід також глядачам й учасникам, проти яких може бути спрямований фішинг та шахрайські сайти. “Серед пов’язаних із подіями пасток: обіцянки дешевших товарів, безкоштовні квитки або доступ до прямих трансляцій”, - заявили розвідники.

Читайте також: Перед європейськими виборами Росія посилила інформаційні операції проти ЄС - Боррель

Зловмисник, вірогідно, намагатимуться зібрати розвідувальні дані чи особисту інформацію високопосадовців, отримавши несанкціонований доступ до їх приватних мобільних пристроїв.

З огляду на це у Центрі безпеки комунікацій закликали усіх глядачів, спортсменів, урядовців та представників організацій, пов’язаних з великими спортивними заходами, захищати свої ІТ-системи від кібератак.

Як повідомлялося, наприкінці травня французькі спецслужби зірвали спробу організувати ісламістські теракти під час майбутніх футбольних матчів Олімпіади, що мають відбутись у Сент-Етьєні. За підозрами у підготовці до теракту було заарештовано 18-річного вихідця з Росії чеченського походження.

Фото з сайту blog.code42.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-