Трамп закликав Верховний суд США втрутитися у процес у Нью-Йорку

Трамп закликав Верховний суд США втрутитися у процес у Нью-Йорку

Укрінформ
Дональд Трамп закликав Верховний суд США втрутитися у процес, що відбувається  у штаті Нью-Йорк, де присяжні визнали його винним у 34 злочинах.

Відповідний заклик експрезидент розмістив у власній соціальній мережі Truth Social, передає Укрінформ із посиланням на The Hill.

«Рішення має ухвалювати Верховний суд Сполучених Штатів!» - цитує видання допис Трампа.

Він закликав вищу судову інстанцію США «вжити заходів» перш ніж суддя в Нью-Йорку має винести остаточне рішення в його справі. Трамп поскаржився, що оголошення вироку заплановано за чотири дні до початку Національного з’їзду Республіканської партії в Мілуокі, де партія має ухвалити рішення щодо офіційного висунення кандидата у президенти.

Крім того, експрезидент атакував окружного прокурора Мангеттену Елвіна Брегга, який висунув проти нього обвинувачення, а також самого суддю Хуана Мерчана. Він назвав несправедливим, що ці двоє «ухвалюють рішення, яке визначить майбутнє нації», заявивши, що це має бути в компетенції Верховного суду США.

Читайте також: Республіканці кажуть, що висуватимуть Трампа у президенти попри будь-яке рішення суду

Як повідомляв Укрінформ, Дональд Трамп став першим президентом США, засудженим за кримінальний злочин. Присяжні суду Мангеттену в Нью-Йорку визнали його винним за всіма пунктами обвинувачення у фальсифікації ділової документації у зв'язку з виплатою 130 тис. доларів порноакторці Стормі Деніелс напередодні виборів 2016 року за мовчання щодо сексуального зв'язку з ним.

11 липня відбудеться судове засідання, яке визначить міру покарання для Трампа.

Фото: Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-