Авіапатруль НАТО в Балтії за тиждень супроводив три військові літаки Росії

Авіапатруль НАТО в Балтії за тиждень супроводив три військові літаки Росії

Укрінформ
Винищувачі місії Балтійського повітряного патрулювання НАТО минулого тижня тричі піднімалися в повітря для супроводження російських військових літаків.

Про це повідомляє Міністерство оборони Литви, передає Укрінформ.

«27 травня – 2 червня винищувачі, які виконують функції повітряного патрулювання НАТО в країнах Балтії, тричі злітали для виявлення та супроводження літаків РФ, що порушили правила польотів в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем», - йдеться у повідомленні.

За даними Міноборони, 29 травня був ідентифікований і супроводжений російський Іл-18, який виконував політ з материкової частини РФ через міжнародний повітряний простір у Калінінградську область. Він летів з поданим планом польоту, увімкненим радіолокаційним відповідачем, підтримував радіозв'язок з регіональним центром управління польотами (РЦУП).

Читайте також: Польські F-16 двічі за останні дні перехоплювали літак-розвідник РФ над Балтійським морем

Крім того, 1 червня був супроводжений російський літак Су-24, 2 червня - Су-34. Обидва також летіли з материкової частини Росії у Калінінградську область, причому без подання плану польоту, без увімкненого транспондера та не підтримували радіозв’язок із РЦУП.

Нагадаємо, місія Балтійського повітряного патрулювання НАТО, яка здійснюється з баз у Литві та Естонії, діє з 2004 року. Це система швидкого реагування протиповітряної оборони НАТО, призначена для охорони повітряного простору над Естонією, Латвією та Литвою.

Фото: kam.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-