На півночі Ізраїлю спалахнули масштабні пожежі після обстрілів з боку Лівану

На півночі Ізраїлю спалахнули масштабні пожежі після обстрілів з боку Лівану

Відео
Укрінформ
На півночі Ізраїлю вирують пожежі, які почалися після обстрілів, здійснених бойовиками «Хезболла» з Лівану.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ. 

Пожежно-рятувальна служба Ізраїлю повідомила, що понад 30 пожежних бригад працюють над гасінням пожеж, було перекрито кількох основних доріг в районі Галілеї. 

Армія оборони Ізраїлю заявила, що також надає допомогу в гасінні пожежі, додавши, що шість резервістів, які легко постраждали від вдихання диму, були доставлені в лікарню.

У Кір'ят-Шмоні пожежники розподілилися по всьому евакуйованому місту, щоб контролювати полум'я і не допустити його поширення на житлові будинки.

Пожежі вирують з другої половини дня понеділка, спровокувавши сильну спеку у цьому районі. До лікарні уже звернулись п'ятеро громадян, які постраждали від вдихання диму.

Офіс прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху опублікував заяву, в якій йдеться про те, що прем'єр провів нараду з вищими посадовими особами служби безпеки «щодо розвитку подій на півночі Ізраїлю».

У вівторок вранці пожежна служба повідомила, що більшість пожеж вдалося взяти під контроль, в тому числі пожежу біля Аміада, яка, за її оцінками, охопила близько майже 990 акрів.

Читайте також: Ізраїль може призупинити війну з ХАМАСом лише на 42 дні - Нетаньягу

Пожежна служба також повідомила, що все ще бореться за контроль над пожежею, яка спалахнула напередодні на нафтобазі Керен Нафталі.

Пожежі виникли після численних обстрілів «Хезболою» Галілеї і Голанських висот у неділю. За даними Управління з охорони природи і парків Ізраїлю, серія ракетних і безпілотних обстрілів спричинила пожежі, які знищили понад 2470 акрів рослинності на відкритих територіях, включаючи природні заповідники.

Як повідомляв Укрінформ, ЦАХАЛ оголосив про загибель чотирьох заручників, які 7 жовтня були викрадені бойовиками ХАМАСу та вивезені у сектор Гази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-