Південь Польщі потерпає від рясних дощів

Південь Польщі потерпає від рясних дощів

Укрінформ
Інтенсивні дощі, що тривають упродовж останньої доби у південно-східних регіонах Польщі, затопили багато населених пунктів, у ріках сильно піднявся рівень води.

За даними Пожежної служби РП, рятувальники за останню добу отримали понад 1,3 тис. викликів про допомогу у зв’язку з інтенсивними опадами, передає Укрінформ з посиланням на TVN24.

Найбільше викликів рятувальники отримали у Сілезькому (996), Малопольському (250) та Підкарпатському воєводствах (30) на півдні країни.

У зв’язку із складною метеорологічною ситуацією у шести воєводствах півдня і сходу Польщі запроваджено “підвищений рівень готовності військ тероборони до реалізації протикризових завдань”. Зокрема, військові 13-ї Сілезької бригади територіальної оборони зобов’язані негайно з’явитися у розташування своєї частини. Натомість, попередження про 12-ти чи 24-ти годинну готовність прибути до розташування частин отримали військові ще дев’ять бригад військ тероборони Польщі. 

Найгірша ситуація склалася у місті Бєльсько-Бяла Сілезького воєводства, де упродовж доби випало 127,4 літра води на квадратний метр. Там залитими водою є цілі дільниці, скасовано заняття в ряді шкіл, дитячих садків.

Читайте також: У Німеччині поїзд зійшов із рейок через зсув ґрунту

Через підтоплення на півдні Польщі спостерігаються ускладнення в русі залізничного транспорту. 

На даний момент рятувальники намагаються відкачувати воду із затоплених будинків, укріплюють береги рік, де значно піднявся рівень води.

Фото: PAP/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-