«Фанатка Путіна» з Німеччини заявила про загрозу арешту та виїхала з чоловіком до РФ

«Фанатка Путіна» з Німеччини заявила про загрозу арешту та виїхала з чоловіком до РФ

Укрінформ
Проросійська активістка Олена Колбаснікова разом зі своїм цивільним чоловіком Максом Шлундом, якого раніше звали Ростислав Теслюк, виїхала з Німеччини до РФ.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на DW.

Колбаснікова, яка тепер перебуває в Калінінграді, заявила у своєму Telegram-каналі, що приводом для від'їзду нібито стала загроза їхнього зі Шлундом арешту у ФРН. Вона стверджує, що «за абсолютно достовірною інформацією» її та Шлунда мали затримати «найближчими днями» і засудити щонайменше до п'яти років тюремного ув'язнення.

Минулорічне розслідування Reuters назвало їх одними з ключових осіб, які просувають промосковську позицію в Німеччині, і виявило, що вони отримували фінансову допомогу від російського урядового агентства.

Активістка також повідомила підписникам, що зараз відчуває серйозні фінансові труднощі і змушена жити у друзів. Проте вона заборонила їм збирати гроші для них зі Шлундом, пообіцявши незабаром «налагодити побут» і «продовжити допомагати Донбасу».

Олена Колбаснікова вважається обличчям проросійських акцій у Німеччині, німецькі ЗМІ нерідко називають її «фанаткою Путіна». 2023 року суд Кельна оштрафував активістку на 900 євро за публічне схвалення агресивної війни проти України.

Крім того, проти Колбаснікової відкрито щонайменше ще одну кримінальну справу - про порушення санкцій ЄС проти Росії. Її підозрюють у тому, що вона збирала в Німеччині готівку, радіотехніку та військові товари, після чого разом із цивільним чоловіком незаконно передавала їх армії РФ, що знаходиться на ТОТ.

Читайте також: У Чехії затримали чотирьох росіян, які напали на українських і чеських волонтерів

Як повідомляв Укрінформ, минулого року прокуратура Німеччини проводила обшук у будинку прокремлівських активістів Макса Шлунда та Олени Колбаснікової за підозрою в порушенні ними Закону про контроль над військовою зброєю.

Зазначалося, що Колбаснікова є одним з організаторів проросійських протестів у Німеччині та співпрацює з ультраправими політиками. Окрім того, вона була організатором демонстрації «Проти війни та поставок зброї Україні», що відбулася у вересні 2022 року в центрі Кельна, а також виступила на демонстрації «Ami Go Home» на базі ВПС США в Рамштайні. Також Колбаснікова неодноразово організовувала в Кельні автопробіг на підтримку Росії.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-