У Санду прокоментували розслідування щодо зв’язків ексглави Генштабу Молдови з ГРУ

У Санду прокоментували розслідування щодо зв’язків ексглави Генштабу Молдови з ГРУ

Укрінформ
У зв'язку з розслідуванням журналістів щодо зв’язків колишнього начальника Генштабу країни з російською військовою розвідкою в адміністрації президентки Молдови Маї Санду заявили, що за такі злочини потрібно карати «найсуворішим чином».

Про це повідомляє NewsMaker, передає Укрінформ.

«За подібні злочини проти держави мають карати найсуворішим чином. У 2021 році президент Мая Санду усунула цю людину з посади. Його позбавлять військового звання та державних нагород Meritul Militar та Credință Patriei, які йому вручили у 2006 та 2015 роках», — зауважив голова кабінету Санду Адріан Белуцел.

На його думку, подібні випадки свідчать про нагальну необхідність постійного моніторингу та ретельної перевірки щодо співробітників оборонних відомств та органів державної безпеки.

«Такі злочинці допомагають створювати для Молдови гібридні загрози. Тому нам потрібні ефективніші інструменти для боротьби з актами державної зради», — додав Белуцел.

Читайте також: Парламент Швейцарії підтримав посилення заходів проти російських шпигунів

Як повідомляв Укрінформ, напередодні The Insider і молдовське видання «Маленькая страна» в ході розслідування з’ясували, що ексначальник Генштабу Молдови Ігор Горган регулярно доповідав своєму куратору в російській військовій розвідці ГРУ Олексію Макарову про політичну ситуацію в країні та про візити представників Міноборони України, які закуповували військову техніку і снаряди для ЗСУ.

Фото з сайту The Insider

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-