У Франції арештували чоловіка за підозрою у плануванні теракту

У Франції арештували чоловіка за підозрою у плануванні теракту

Укрінформ
В Руассі-ан-Франс поліція заарештувала 26-річного чоловіка за підозрою у плануванні теракту. Під час обшуку в готелі, де він перебував, було виявлено матеріали, призначені для виготовлення вибухових пристроїв. Один з них здетонував, підозрюваний отримав поранення, а готель довелося евакуювати.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Le Figaro.

«Чоловік у віці 26 років отримав серйозні опіки після того, як виготовив вибухівку, і був доставлений в лікарню», - повідомляє видання. За його інформацією, ця людина є «проросійським українцем». Джерела в інших французьких медіа називають його «особою з українським та російським громадянством», а також «походженням з російськомовного регіону Донбас».

Національна антитерористична прокуратура розпочала розслідування за звинуваченнями в «участі в терористичному злочинному співтоваристві» та «володінні запалювальною або вибуховою речовиною з метою підготовки знищення, пошкодження або заподіяння шкоди у зв'язку з терористичним актом».

Читайте також: Росія посилила кампанію дискредитації Олімпіади у Парижі - Microsoft

Одна з гіпотез правоохоронців полягає в тому, що чоловік міг хотіти напасти на вантаж, який прямував в Україну з аеропорту Руассі-Шарль-де-Голль, який знаходиться неподалік.

Як повідомляв Укрінформ, «труни» біля Ейфелевої вежі та сплюндрування Меморіалу Шоа можуть бути спецоперацією РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-