Стартували вибори до Європарламенту, першими голосують Нідерланди

Стартували вибори до Європарламенту, першими голосують Нідерланди

Фото
Укрінформ
У 27 країнах ЄС стартували вибори до Європейського парламенту, голосування розпочалося у четвер, 6 червня, у Нідерландах.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, у Нідерландах виборчі дільниці відкрилися о 7:30 ранку, за місцевим часом. Віддати свої голоси можна до 21:00, за місцевим часом.

У Нідерландах спостерігачі прогнозують посилення позицій правих. Також ультраправі партії в Європі протягом останніх років набирають популярності та, відповідно, очікують більше місць і в Європарламенті.

Варто зазначити, що вибори проводяться за національними законами кожної країни: 6 червня голосуватимуть Нідерланди, 7 червня – Ірландія та Чехія, 8 червня – Італія, Латвія, Мальта, Словаччина, більшість країн голосуватимуть 9 червня.

Вибори до Європарламенту стартували, першими голосують Нідерланди / Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликав скористатися своїм правом голосу.

“Сьогодні вибори до Європейського парламенту. Кожні п'ять років жителі Євросоюзу можуть прийти на вибори, щоб обрати своїх представників до Європарламенту. Віддаючи свій голос, ви впливаєте на рішення, які приймає ЄС з питань, які стосуються всіх нас. Отже, скористайтеся своїм правом голосу і дайте нам знати, яким ви бачите майбутнє Європи”, - написав Рютте у соцмережі Х.

Читайте також: Перед європейськими виборами Росія посилила інформаційні операції проти ЄС - Боррель

Детальніше про вибори читайте у матеріалі Укрінформу.

Як повідомлялося, цього року, зважаючи на певні демографічні зміни, громадяни країн ЄС обиратимуть 720 членів Європарламенту – на 15 депутатів більше, ніж під час виборів 2019 року. Наразі у Європарламенті - 705 місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-