Президент Польщі скликає Радбез через ситуацію на кордоні з Білоруссю

Президент Польщі скликає Радбез через ситуацію на кордоні з Білоруссю

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда скликає на 10 червня засідання Ради національної безпеки у зв'язку з ситуацією на польсько-білоруському кордоні, а також через скандал із затриманням військових, які здійснили попереджувальні постріли у напрямку групи нелегальних мігрантів.

Про це він заявив журналістам на брифінгу у Франції, передає Укрінформ із посиланням на Wnp.pl.

“У зв’язку з тим, що відбувається останнім часом і в останні місяці, я вирішив скликати Раду національної безпеки. Не хочу цього робити зараз, під час виборчої кампанії, тому що дуже багато емоцій і ситуація справді дуже гаряча. Але в понеділок вибори завершаться, і я хотів би, щоб було скликано Раду нацбезпеки, найімовірніше о 16 годині”, - сказав Дуда.

Як повідомлялося, останнім часом на кордоні Польщі з Білоруссю активізувалися агресивні дії з боку нелегальних мігрантів, унаслідок яких постраждало кілька польських військових і прикордонників.

У четвер у РП вибухнув скандал через затримання двох військових, які здійснили попереджувальні постріли у напрямку великої групи нелегальних мігрантів.

Читайте також: Нелегали на кордоні Польщі і Білорусі поранили двох прикордонників

Щодня з Білорусі до Польщі намагаються нелегально потрапити кількасот осіб із країн Близького Сходу та Північної Африки.

Дональд Туск заявив про російський слід у міграційному тиску на польсько-білоруському кордоні: понад 90% людей, які нелегально перетинають кордон, мають російську візу.

Фото: Zuzana Bönisch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-