Смерть українця у витверезнику: у Польщі засудили сімох фігурантів справи

Смерть українця у витверезнику: у Польщі засудили сімох фігурантів справи

Укрінформ
Вроцлавський суд виніс судові вироки - від 1,5 до 5-ти років ув’язненням - сімом фігурантам справи щодо побиття до смерті у витверезнику 25-річного громадянина України Дмитра Никифоренка, яке сталося 30 липня 2021 року.

Суд визнав їх винними у ненавмисному заподіянні смерті 25-річному українцеві шляхом побиття особи, а у випадку лікарки – у нереагуванні на застосування таких заходів примусу, передає Укрінформ з посиланням на Wp.pl.

Двом колишнім поліцейським суд присудив найсуворіші покарання – по п’ять років позбавлення волі. Натомість лікарку засуджено до трьох років позбавлення волі. Решту підсудних - двох колишніх поліцейських і двох співробітників вроцлавського витверезника засуджено до позбавлення волі на строки від півтора року до чотирьох років. Ще двох працівників витверезника суд виправдав.

Крім того, поліцейські, які після цього були звільнені зі служби, не можуть повернутися до служби в поліції на терміни від 4 до 10 років, лікарка не зможе виконувати свою роботу п’ять років, а засуджені працівники витверезника – відповідно три та вісім років.

Читайте також: У Польщі розслідують смерть 4-річного хлопчика з України

Засуджені також мають виплатити кожному з батьків і нареченій загиблого українця по 200 тис. злотих.

Вирок ще не набув законної сили і може бути оскаржений у вищих інстанціях.

Як повідомляв Укрінформ, у Вроцлаві після затримання поліцією, перевезення до витверезника і побиття 30 липня 2021 року помер 25-річний Дмитро Никифоренко з Немирова Вінницької області. За даними відеомоніторингу, який дослідило видання Gazeta Wyborcza, польські поліцейські застосували до чоловіка неадекватну до ситуації фізичну силу, що і стало причиною його смерті.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-